Back to School edice: Tipy na zdravé a chutné svačiny pro děti

Untitled design_3

Blíží se začátek školního roku a s ním i otázka, jak připravit dětem zdravé a chutné svačiny. V tomto článku vám přinášíme tipy na nutričně vyvážené svačiny, které vaše děti budou milovat. Navíc vám představíme produkty z našeho eshopu, které vám usnadní přípravu a skladování těchto svačin.

Proč jsou zdravé svačiny důležité?

Správná výživa je klíčová pro růst, vývoj a celkové zdraví dětí. Zdravé svačiny poskytují:

  • Energii pro učení a aktivitu
  • Důležité živiny pro růst a vývoj
  • Podporu imunitního systému
  • Lepší soustředění ve škole 

Nápady na zdravé svačiny 

1. Barevný svět ovoce a zeleniny

Ovoce a zelenina by měly být součástí každé svačiny. Jsou plné vitamínů, minerálů a vlákniny, které děti potřebují pro správný růst a vývoj. Ale jak je připravit tak, aby děti nadchly?

Tip: Vytvořte "duhu" v krabičce! Nakrájejte různé druhy ovoce a zeleniny do malých kousků a uspořádejte je podle barev. Můžete použít červené jahody, oranžovou mrkev, žlutý ananas, zelené hroznové víno, modré borůvky a fialové hrozny. Toto barevné uspořádání nejen že vypadá lákavě, ale také zajistí, že dítě dostane širokou škálu živin. Využijte k tomu naše svačinové boxy s oddělenými přihrádkami Driss nebo Arthur pro udržení čerstvosti. 

 Zkuste také:

  • Nakrájené jablko s arašídovým máslem
  • Mrkvové tyčinky s humusem
  • Mix bobulového ovoce (jahody, maliny, borůvky)

2. Jogurtové dobrodružství

Jogurty a tvarohy jsou skvělým zdrojem vápníku a bílkovin. Můžete je podávat samotné nebo je smíchat s ovocem či medem. Ale co když je vaše dítě na jogurty vybíravé?

Tip: Vytvořte "jogurtový bar"! Do svačinového boxu dejte malou porci bílého jogurtu nebo tvarohu a přidejte několik malých misek s různými přísadami. Může to být med, domácí ovocné pyré, ořechy, semínka nebo kousky sušeného ovoce. Dítě si tak může vytvořit svůj vlastní mix podle chuti. Naše termodózy jsou ideální pro uložení domácího jogurtového nápoje. Zkuste smíchat jogurt s banánem, jahodami a trochou medu - vznikne lahodný a výživný nápoj, který děti milují!

Vyzkoušejte také:

  • Řecký jogurt s medem a ořechy
  • Tvarohový dip s celozrnnými krekry
  • Ovocné smoothie s jogurtem

3. Ořechové a semínkové poklady

Ořechy a semínka jsou bohaté na zdravé tuky, bílkoviny a další důležité živiny. Jak je však začlenit do dětské svačiny? Můžete je přidat do jogurtu, ovesné kaše nebo je podávat samostatně.

Tip: Vytvořte "trail mix"! Smíchejte různé druhy ořechů (mandle, vlašské ořechy, kešu) se semínky (dýňová, slunečnicová) a přidejte trochu sušeného ovoce pro sladkou tečku. Můžete přidat i trochu celozrnných cereálií pro extra chrumkavost.

Naše svačinové boxy Eugene nebo Elinda s malými přihrádkami jsou ideální pro skladování těchto směsí. A nezapomeňte na naše praktické příbory, které usnadní konzumaci i těch nejmenších kousků!

Připravte také:

  • Mix ořechů a sušeného ovoce
  • Celozrnný toast s avokádem a semínky chia
  • Banán s arašídovým máslem a semínky slunečnice
Untitled (756 x 504 px) (1)

Silikonové svačinové boxy:

Silikonové krabičky na svačinu jsou flexibilní, odolné a snadno se čistí, což je ideální pro každodenní použití a zajišťuje, že jídlo zůstane čerstvé a v bezpečí

Untitled (756 x 504 px)

Boxy z nerezové ocele:

Nerezové boxy pro děti jsou vysoce odolné, hygienické a udržují teplotu jídla, což zaručuje dlouhou životnost a udržení kvality svačin i na cestách.

4. Celozrnná dobrodružství

Celozrnné produkty, jako jsou celozrnné chleby, krekry nebo ovesné kaše, poskytují dlouhodobou energii díky vysokému obsahu vlákniny. Jak je však připravit tak, aby děti nadchly?

Tip: Vytvořte "sendvičové puzzle"! Použijte celozrnný chléb a vykrojte z něj různé tvary pomocí formičky na cukroví. Naplňte je zdravými náplněmi jako je avokádová pomazánka, hummus nebo tvarohový sýr s bylinkami. Přidejte plátky zeleniny pro extra barvu a křupavost. Naše svačinové boxy s oddělenými přihrádkami jsou perfektní pro skladování těchto kreativních sendvičů. Udržují je čerstvé a zabraňují jejich rozmáčknutí.

Zkuste také:

  • Celozrnný sendvič s krůtí šunkou a sýrem
  • Ovesná kaše s ovocem a skořicí
  • Celozrnné krekry s tvarohovým dipem

5. Smoothie magie

Smoothie jsou skvělým způsobem, jak do dětského jídelníčku propašovat extra porci ovoce a zeleniny. Navíc je jejich příprava zábavná a děti se do ní mohou zapojit!

Tip: Uspořádejte "smoothie party"! Připravte si různé druhy ovoce, zeleniny, jogurtu a rostlinných mlék. Nechte děti, aby si vybraly své oblíbené ingredience a společně je rozmixujte. Můžete vytvořit i tematická smoothie - např. "Hulkovo zelené smoothie" (špenát, banán, jablko) nebo "Růžová princezna" (jahody, maliny, jogurt).

Naše lahve na pití s těsným uzávěrem jsou ideální pro přepravu těchto lahodných nápojů. Díky nim si děti mohou vychutnat své smoothie kdykoliv během dne.

Připravte také:

  • Banánové smoothie s kakaem a avokádem
  • Zelené smoothie se špenátem a jablkem
  • Jahodové smoothie s řeckým jogurtem 

Untitled design (2)_1

Produkty z našeho eshopu pro snadnou přípravu svačin

Aby byla příprava a skladování svačin co nejjednodušší, nabízíme vám kvalitní produkty, které oceníte vy i vaše děti:

Svačinové boxy:

Naše svačinové boxy jsou tím pravým! S pestrou paletou velikostí a chytře navrženými přihrádkami uchovají vaše oblíbené pochoutky v perfektním stavu. Už žádné promáčené sendviče nebo pomačkané ovoce. Každá část svačiny zůstane oddělená a svěží, přesně tak, jak má být. Ať už balíte svačinu pro sebe nebo pro děti, tyto šikovné boxy vám ušetří čas a nervy. Dopřejte si radost z chutné a čerstvé svačiny kdykoli a kdekoli!

Lahve na pití:

Naše prémiové lahve jsou dokonalým společníkem pro vaše oblíbené nápoje. Ať už si mícháte lahodné smoothie, vychutnáváte krémový jogurtový drink nebo prostě potřebujete svou denní dávku vody, tyhle lahve vás nikdy nezklamou. S precizně navrženým uzávěrem můžete bez obav hodit lahev do tašky a vyrazit za dobrodružstvím. Žádné nepříjemné překvapení v podobě mokrých věcí vás nečeká. Dopřejte si pohodlí a jistotu s našimi lahvemi - vaše chuťové buňky i outfit vám poděkují!

Příbory:

Naše stylové a lehounké příbory jsou dokonalým společníkem pro každou dětskou svačinku. Ať už vaše ratolest obědvá ve škole, na výletě nebo v parku, s těmito šikovnými pomocníky zvládne s grácií i ty nejnáročnější pokrmy. Praktické a kompaktní provedení se snadno vejde do každého svačinového boxu, takže vaše dítě bude vždy připraveno na kulinářské dobrodružství. Dopřejte svým dětem pohodlí a samostatnost při každém soustu!

Pytlíky na svačiny:

Zapomeňte na jednorázové plastové sáčky! Opakovaně použitelné úložné sáčky pro dětské dobroty nejen šetří vaši peněženku, ale především pečují o naši planetu. Vyrobené z odolných a bezpečných materiálů vydrží i ty nejdivočejší školní dny. Barevné vzory a veselé motivy potěší každého malého jedlíka. A co teprve ta praktičnost! Snadné čištění, voděodolnost a perfektní velikost pro sendviče, ovoce i sušenky.

Termotašky:

Ekologické termotašky, stvořené z recyklovaných PET lahví, spojují lehkost s funkčností. Prostorná izolovaná přihrádka na zip udrží vaše občerstvení svěží po celý den. Díky své nízké váze a praktickému designu se stane nepostradatelným doplňkem vašich výletů. Dopřejte si pohodlí a šetrnost k přírodě v jednom balení!

Untitled (756 x 504 px) (2)

Nerezové termolahve:

Na našem eshopu naleznete široký výběr temolahviček od značky Liewood, Fresk nebo Filibabba. Nerezové lahve jsou odolné, bez škodlivých chemikálií s izolací pro udržení teploty.

VÍCE
Untitled (756 x 504 px) (3)

Silikonové lahvičky:

Velmi měkké a bezpečné i pro menší děti a navíc jsou prakticky nerozbitné a lehké. Jsou tedy ideální nejen do školky, ale na cesty autem či na dětské kroužky.

VÍCE

 

Závěr

Příprava zdravých a chutných svačin pro děti nemusí být složitá. S trochou kreativity a správnými pomůckami se může stát zábavnou aktivitou pro celou rodinu. Naše svačinové boxy, lahve na pití a příbory vám pomohou s přípravou a skladováním těchto výživných dobrot.

Pamatujte, že klíčem k úspěchu je rozmanitost a prezentace. Čím pestřejší a lákavější svačina bude, tím větší je šance, že ji děti s radostí sní. Experimentujte s různými kombinacemi, zapojte děti do přípravy a uvidíte, že i zdravé svačiny se mohou stát oblíbenou částí školního dne.

Ať už se rozhodnete pro ovocnou duhu, jogurtový bar, ořechový mix, sendvičové puzzle nebo smoothie magii, s našimi produkty bude příprava a přeprava svačin hračkou. Dopřejte svým dětem to nejlepší pro jejich zdravý růst a vývoj - s láskou připravené a chutné svačiny v kvalitních obalech.

×

Splátková kalkulačka ESSOX